Meest gestelde vragen
Vragen
- Wat gebeurt er als ik aangeef interesse te hebben in deelname aan dit onderzoek?
De onderzoeker neemt allereerst via e-mail of telefoon contact met u op. De onderzoeker zal het onderzoek verder toelichten en met u bespreken of u inderdaad geschikt ben voor deze studie. Eventuele vragen die u heeft kunt u stellen in dit gesprek.
- Indien u geschikt bent voor deelname aan deze studie wordt u op de interesse lijst geplaatst. Zodra er onderzoeksdagen gepland zijn, zult u hiervan bericht krijgen en kunt u zelf aangeven of u beschikbaar bent of niet.
- Indien u beschikbaar bent, neemt de onderzoeker wederom contact met u op om de afspraak definitief te maken en eventuele extra informatie met u te bespreken.
- Indien u niet beschikbaar bent, is dit geen probleem en zal de onderzoeker u enkele weken later nogmaals benaderen met nieuwe mogelijke onderzoeksdagen. U kunt dan wederom aangeven of u wel of niet beschikbaar bent.
- Wat houdt het onderzoek in?
Voor het onderzoek is het nodig dat u twee keer naar het UMC Utrecht komt.
- Bezoek 1: Tijdens dit bezoek wordt er een MRI scan van de benen gemaakt. Bij dit onderzoek komt u op een onderzoekstafel in een lange tunnel (de MRI scanner) te liggen. Die tunnel bevat een sterke magneet. Het apparaat maakt vervolgens een soort foto van uw spieren. Het maken van de scan doet geen pijn, wel maakt het apparaat gedurende het onderzoek veel geluid.
- Bezoek 2: Tijdens dit bezoek wordt de kracht van uw beenspieren gemeten en vult u twee vragenlijsten, één vragenlijst over uw dagelijkse activiteit en één vragenlijst over uw levensstijl.
- Hoe lang duurt het onderzoek?
Het onderzoek duurt in totaal ongeveer 2 uur. Dit is verspreid over 2 dagen, ongeveer 1 uur per onderzoeksdag.
- Hoe wordt bepaald of ik geschikt ben om mee te doen?
Als u heeft aangegeven interesse te hebben, nemen de onderzoekers via e-mail of telefoon contact met u op. De onderzoeker zal u dan enkel algemene vragen stellen om te bepalen om u een MRI scan mag ondergaan. Er wordt bijvoorbeeld gevraagd naar mogelijke metalen in uw lichaam en claustrofobie (angst voor kleine ruimtes).
- Van welke bijwerkingen of nadelige effect kan ik last krijgen bij deelname aan dit onderzoek.?
Geen; Het onderzoek heeft geen bijwerkingen of nadelige effecten
- Welke vergoeding krijg ik?
De vergoeding betreft een VVV-bon ter waarde van €20,- en reiskostenvergoeding
- Kan ik deze vergoeding ook doneren aan het goede doel?
Nee, dit is helaas niet mogelijk. Wel kunt u afzien van deze vergoeding.
- Wanneer moet ik besluiten dat ik toestemming geef voor deelname aan dit onderzoek?
U geeft pas officieel toestemming voor deelname aan dit onderzoek op de eerste onderzoeksdag. U vult dan een toestemmingsformulier samen met de onderzeoeker.
- Wat als ik toch geen interesse meer heb in dit onderzoek
Als u geen interesse meer heeft, kunt u dit aan de onderzoekers laten weten via email motion@umcutrecht.nl, en zult u van de interesse lijst worden verwijderd. U zult dan geen e-mails meer van ons ontvangen.